Het gaat om duidelijke lijnen en grenzen, subtiele vormen die in balans zijn en met elkaar communiceren, en een minimalistisch kleurenpalet dat niet domineert. Spontane verfstreken contrasteren met harde,gecontourde lijnen. Ook de zwaartekracht speelt een rol. De volumes in de werken zijn stevig geaard, netjes in balans en stabiel binnen de ruimte van het doek. Zo drukken ze perfect de controle “CTRL” uit waar Jeroen naar op zoek was. Enerzijds monumentaal, en groots maar anderzijds sereen. Het kleurgebruik kan heel ‘bold’ zijn maar door de combinatie met ronde en rechthoekige vormen ontstaat er wel een rustig geheel.

Isaac is een Belgische kunstenaar uit Rotterdam die is gefascineerd door materialen en hoe je deze kunt manipuleren met behulp van wetenschap en technologie. Op die manier draagt kunst bij aan ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Dit is goed terug te zien in zijn “crystal series”; een resultaat van onderzoek naar de vorming van stalagmieten, een wonder van de natuur. In de wereld van vandaag wordt progressie vaak afgemeten aan snelheid en de mate van efficiëntie. Dit maakt onze hele perceptie van tijd anders volgend Isaac. In werkelijkheid gaat de tijd altijd al even snel of even langzaam. Dat zie je terug in natuurlijke processen, zoals bijvoorbeeld de ontwikkeling van stalagmieten. Het groeiproces van zoutkristallen kun je hierdoor zien als een metafoor tijd. Ieder object uit deze serie is uniek; zowel in vorm, als in kleur en textuur. Deze objecten, vazen, zijn het resultaat van natuurlijke kristalvorming van minderalen en de invloed van de ontwerper op de grootte van de kristallen. We hebben verschillende voorbeelden in onze galerie en natuurlijk kan je er ook ééntje speciaal in jouw kleurstelling laten maken. 

Elke Kunneman gaat met haar werk op zoek naar nieuwe iconen met grafische en monumentale kracht. Met haar Graphic Sculptures toont ze ruimtelijke sculpturen op het vlakke vlak. Strak en vaak groot van formaat. Verrassend door eenvoud en soms vervreemdend voor het oog. Van zeer kleurrijk tot zwart- wit. Haar thema’s zijn onder andere ; Contrast, Light abstractions, New Adventures, Black &White

Frédérique maakt abstracte kunst in minimalistische stijl. De kracht in haar werk zit in de eenheid en ogenschijnlijke eenvoud. Ze houdt van subtiele contrasten, zoals licht en donker, mat en glans, reliëf en egaal. Hierbij zie je hoe de onderlinge verschillen elkaar zo mooi versterken. Met behulp van een beperkt kleurenpalet bouwt ze haar werk langzaam op in lagen, waarbij ze gebruik maakt van verschillende materialen. Zo ontstaat er een sereen beeld, en als je goed kijkt, zie je dat er onder de oppervlakte meer schuilgaat. Het experimenteren en creëren geeft haar een groot gevoel van vrijheid, energie en rust. 

Marianne Kemp is gespecialiseerd in het weven met paardenhaar. Paardenhaar is een prachtig organisch materiaal dat uit zichzelf bijzondere kwaliteiten bevat zoals zijn glans, textuur en lengte. Ieder werk heeft een uniek karakter door haar onconventionele gebruik van weeftechnieken. De combinatie van texturen, kleur en beweging maken haar werken fascinerend. Breekbaar, fragiel en sterk tegelijkertijd.

Marlon Groot Zevert heeft een diepe affiniteit voor organische structuren en de schoonheid van onregelmatigheden. Ze omarmt de imperfectie als een essentieel element in haar werk, gelovend dat perfectie vaak monotoon is. Met een palet van aardse en natuurlijke kleuren en tinten legt Marlon de natuurlijke essentie vast, waardoor ze een serene en aardende sfeer creëert in elke ruimte waar haar kunst hangt. 

Albert Potgieter is een ontwerper uit Zuid-Afrika wiens stukken te zien zijn geweest in solotentoonstellingen in Italië en Nederland. Geïnspireerd door het houtsnijwerk van zijn grootmoeder, werd de voormalige fysiotherapeut een ontwerper om design en kunst te gebruiken als een middel om "mensen te bereiken en te onderwijzen" die minder fortuinlijk zijn dan hijzelf. Potgieter gebruikt uitsluitend hardhout in zijn stukken en staat voortdurend versteld van de veelzijdigheid van het materiaal. Bij ons staat zijn meesterstuk waarin kunst en functionaliteit samenkomen en in perfecte balans zijn: de Optique Coffetable. Deze tafel geeft de illusie van beweging en dynamiek. 

De abstracte kunst van de Spaanse kunstenaar Ramon bestaat onder andere uit geometrische landschappen samengesteld door basis vormen. Zijn werken zijn van groot formaat en op dik canvas geschilderd. De werken die je bij ons kan zien, vallen op door het gebruik van vlakken in warme intense kleurcombinaties. Minimalistisch en zo karaktervol. Een perfecte basis om een interieurplan meet te starten. 

Grace laat zich in haar werk graag inspireren door haar jeugd waarin kunst en antiek uit Azië een rol speelden. Ze schildert met olieverf en met maar zes basiskleuren; wit, zwart, oker, bruin, blauw en rood. In aanvulling op dit kleurpalet, reisde ze in mei 2019 naar Venetië, waar ze hoogwaardige pigmenten speciaal voor haar liet mengen. Uit deze combinatie ontstaan heel verfijnde, unieke tonen, die ze gebruikt om met slechts twee kwasten en haar vingers magie op het schilderslinnen te laten ontstaan. Met een duidelijke eigen stijl die draait om expressie, schoonheid en uiteraard dat unieke kleurgebruik. Op de doeken verschijnen vervolgens intieme en dromerige portretten van Aziatische meisjes en soms stillevens: “Aziatische vrouwengezichten hebben iets sereens, ongrijpbaars en exotisch, anders dan in onze gejaagde westerse wereld. Het schilderen van deze – niet-bestaande – oriëntaalse gezichtjes blijft me voorlopig dan ook fascineren.” Bij MIMOSA interiorconcepts hebben we diverse werken van Grace hangen en wisselen we regelmatig. 

Britt maakt tekeningen in circussferen. Het circus inspireert haar omdat daar een oorspronkelijke vreemdheid van het alledaagse wordt getoond. Kleine speelse schilderijtjes in afwijkende vormen. Dit doet zij om te onderzoeken of het afwijken van de bekende vierkante of rechthoekige vorm de ervaring van een getekende afbeelding verandert. De omlijsting is gemaakt van hout, messing en uv-bestendig glas.

Titus Brein is sinds zijn studie aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg ruim 25 jaar autonoom kunstfotograaf, muzikant en kunstschilder. Daarnaast werkte hij in opdracht voor de mode-, corporate- en documentairefotografie. De laatste 10 jaar richt hij zich met een innovatieve techniek, succesvol op fine art photography. Het werk van Titus kenmerkt zich door zijn unieke photo-phusion techniek, waarmee hij een nieuw soort fotografie ontwikkelde. Het werk beweegt zich daarmee tussen fotografie en schilderkunst.
De werken ontstaan vanuit een uniek technisch proces, waardoor het model, het stilleven of het landschap, in een surrealistische sfeer worden geportretteerd. Titus brengt hier mee een heel eigen sfeer wat rust en diepte geeft aan een interieur.

Marc is een fotograaf die de hele wereld afreist en bijzondere interieurs fotografeert. Daarnaast maakt hij ook schitterende portretten van mensen, maar ons hart heeft hij gestolen met zijn interieurs. Marc heeft oog voor details in interieurs die het interieur blijken te dragen.

Carine maakt tapijten en wandkleden van schapenvellen. Zij heeft in haar atelier meer dan duizend schapenvellen van over de hele wereld verzameld. Tibet, Australië, Mongolië, Corsica. Meestal huid voor huid geselecteerd. Zij creëert een ritme en een reliëf waardoor de samenstelling van vellen, één geheel wordt, geen verzameling losse schapenvellen, wel een nieuwe entiteit, een natuurlijk patchwork.

Sina is een jonge talentvolle textielontwerper die al regelmatig in de prijzen is gevallen. Zij weeft prachtige dubbelzijdige wandkleden, maakt hierin unieke kleurencombinaties die expressief en ingetogen tegelijkertijd zijn. Doordat ze in haar werk diverse soorten garens gebruikt en ze de kleden stoomt, ontstaat er door de verschillende krimpwerking een 3D structuur, waardoor je naar haar werk blijft kijken. Sina haar kunst is groot en groots tegelijkertijd. 

Het werk van Paul Bik is minimalistisch en duidelijk beïnvloed door kunst uit de jaren 50 en 60. Reliëfs opgebouwd uit handmatig gesneden vormen. In zijn composities zoekt hij steeds de harmonie, welke soms onderbroken wordt door een kleine dissonant. Zo’n verstorend element is belangrijk voor zijn werken; dit geeft het namelijk een menselijk karakter. Zo is de afwerking bewust niet vlekkeloos. Hiermee benadrukt hij het contrast. Nauwkeurig maar tegelijkertijd artistiek en intuïtief.

Keramiste Mo Cornelisse zoekt uitdaging in eenvoud en materiële tegenstellingen. Haar werk bestaat uit unieke stukken, vaak porselein gecombineerd met goud. Ze maakt gebruik van moderne technieken bij het maken van haar objecten, maar altijd met liefde voor traditioneel vakmanschap. In haar werk zoekt ze grenzen op, zowel in vorm als in materiaal. De werken zijn driedimensionaal en onderscheiden zich door vorm en eenvoud. Zij laat zien dat je met keramiek zoveel meer kan dan je denkt.

Timothy’s werk ontstaat snel en zoveel mogelijk vanuit een beweging en vaak door een lijn. Hierdoor ontstaat een imperfectie waarin het onverwachte schuilgaat. Zijn schilderijen bestaan uit een veelvoud van gezichten. Alsof je je steeds weer afvraagt wie je bent. Hij kiest bewust voor het gezicht, juist omdat hierin de meeste emotie van een mens zichtbaar is. Woorden zijn dan overbodig. Figuratief, abstract en expressionistisch in basis kleuren.

Beeldend kunstenaar Anna uit Antwerpen studeerde in 2012 af aan de Academie voor Kunst en Vormgeving in Sint-Petersburg, Rusland. Anna transformeert interne ervaringen in prachtig grillige potloodtekeningen op oliebasis. Haar tekeningen fungeren als een visualisatie van dit proces; een onbewuste stroom van streken is duidelijk zichtbaar, terwijl de werken bijna grillig van aard zijn. Anna gebruikt natuurlijke vormen als haar referentiepunten: lichamen, planten en levende organismen, maar haar werk draait om het idee van een ‘proces’. Bij het bekijken van de tekeningen ontstaat een realistische weergave van emotie.

Simona Frigerio (1974) is een Nederlands/Italiaanse kunstenaar en afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag (Textiel & Mode).

Haar artistieke reis heeft haar naar Wassenaar (Nederland) geleid, waar ze momenteel woont en gedurfde en expressieve schilderijen maakt. Simona schildert met intuïtie, waarbij ze zich laat leiden door lijnen en kleurvlakken terwijl ze een verhaal, een sfeer, een symboliek creëert. De abstracte en levendige beelden moedigen aan om eigen emoties en gedachten te verkennen.