Het gaat om duidelijke lijnen en grenzen, subtiele vormen die in balans zijn en met elkaar communiceren, en een minimalistisch kleurenpalet dat niet domineert. Spontane verstreken contrasteren met harde,gecontourde lijnen. Ook de zwaartekracht speelt een rol. De volumes in de werken zijn stevig geaard, netjes in balans en stabiel binnen de ruimte van het doek. Zo drukken ze perfect de controle “CTRL” uit waar Jeroen naar op zoek was. Enerzijds monumentaal, en groots maar anderzijds sereen. Het kleurgebruik kan heel ‘bold’ zijn maar door de combinatie met ronde en rechthoekige vormen ontstaat er wel een rustig geheel.

Dik is een onafhankelijke Nederlandse senior fotograaf. Het werk van Nicolai bestaat uit de redactionele afbeelding voor reclame-bureaus en high-end PR-portfolio portretten voor zijn enthousiaste klanten. In de loop der jaren voelde Nicoli de wens om naast zijn commerciële werk een vrij, artistiek
oeuvre te creëren. Gefascineerd door het heldere Hollandse licht creëert hij prachtige stillevens, geïnspireerd door de Hollandse oude meesters gecombineerd met zijn eigen
karakteristieke signatuur met textiel. Hij is veelzijdig in zijn kunst en komt dan ook weer met een hele nieuwe serie. Spannende objecten die hij op zijn eigen wijzen fotografeert. Als eerst bij ons te zien.

Elke Kunneman gaat met haar werk op zoek naar nieuwe iconen met grafische en monumentale kracht. Met haar Graphic Sculptures toont ze ruimtelijke sculpturen op het vlakke vlak. Strak en vaak groot van formaat. Verrassend door eenvoud en soms vervreemdend voor het oog. Van zeer kleurrijk tot zwart- wit. Haar thema’s zijn onder andere ; Contrast, Light abstractions, New Adventures, Black &White

Laura maakt abstracte kunst in zeer uiteenlopende maten; soms voorzien van een dikke laag epoxy om kleur extra intensiteit te geven. Inspiratie voor de abstracte schilderijen komt met name uit de natuur. Natuur is haar onuitputtelijke bron voor vormen, kleuren, structuren. Zonder schets en met slechts een vaag idee van het totaalbeeld maar wel met een tekst in het hoofd begint dan de reis naar schilderij. Veelal een proces van duwen en trekken, plakken, toevoegen, weghalen en voelen. De transparantie van de vele lagen laat de verschillende stadia goed zien. Laura werkt ook graag met stoffen. Met losse steken maakt zij zo een compositie met behulp van de structuren en kleuren van de stof. Door een aantal van haar werken met elkaar te combineren maak je jouw eigen kunstwerk. Naast schilderijen hebben wij ook een van haar sculpturen.

Marianne Kemp is gespecialiseerd in het weven met paardenhaar. Paardenhaar is een prachtig organisch materiaal dat uit zichzelf bijzondere kwaliteiten bevat zoals zijn glans, textuur en lengte. Ieder werk heeft een uniek karakter door haar onconventionele gebruik van weeftechnieken. De combinatie van texturen, kleur en beweging maken haar werken fascinerend. Breekbaar, fragiel en sterk tegelijkertijd.

Sylvia is een veelzijdig kunstenares afkomstig uit “werelden” die zich bezighouden met vormgeving en klassieke schilderkunst. Haar beroep en passie waren het ontwerpen en maken van kledingstukken en die opgedane ervaring gebruikt zij in de kunst die zij nu maakt. Patronen; ruimtelijk versus 2-dimensionaal, samengebracht in decoratieve vormen kenmerken haar subtiele en doordachte werk. Momenteel hebben wij 2 werken van Sylvia in onze galerie hangen en een atelierbezoek is absoluut mogelijk.

Albert Potgieter is een ontwerper uit Zuid-Afrika wiens stukken te zien zijn geweest in solotentoonstellingen in Italië en Nederland. Geïnspireerd door het houtsnijwerk van zijn grootmoeder, werd de voormalige fysiotherapeut een ontwerper om design en kunst te gebruiken als een middel om "mensen te bereiken en te onderwijzen" die minder fortuinlijk zijn dan hijzelf. Potgieter gebruikt uitsluitend hardhout in zijn stukken en staat voortdurend versteld van de veelzijdigheid van het materiaal. Bij ons staat zijn meesterstuk waarin kunst en functionaliteit samenkomen en in perfecte balans zijn: de Optique Coffetable. Deze tafel geeft de illusie van beweging en dynamiek. 

Maarten is een ontzettend veelzijdige man die al een imposante carrière achter de rug had, toen hij daadwerkelijk 100% als kunstenaar aan de slag ging. Creativiteit is altijd al een significant onderdeel van zijn leven geweest. Hij heeft talloze vloerkleden, dessins, meubelstoffen, serviezen en grote interieurcollecties ontwikkeld. En de laatste jaren legt hij zich volledig toe op het maken van kunst: schilderkunst, glaskunst en hij exposeert wereldwijd. Van hem hebben we op dit moment 2 olieverfschilderijen hangen en drie objecten van glas waarbij hij glasscherven smelt op een vaasachtige vorm, die tegelijkertijd geblazen wordt. Duidelijk in zijn DNA zit de natuur, dat is zijn all-time inspiratiebron. De scherpe glasscherven die vast gesmolten worden aan de vaas, veranderen in hierdoor als het ware in zachte bloesems. 

Grace laat zich in haar werk graag inspireren door haar jeugd waarin kunst en antiek uit Azië een rol speelden. Ze schildert met olieverf en met maar zes basiskleuren; wit, zwart, oker, bruin, blauw en rood. In aanvulling op dit kleurpalet, reisde ze in mei 2019 naar Venetië, waar ze hoogwaardige pigmenten speciaal voor haar liet mengen. Uit deze combinatie ontstaan heel verfijnde, unieke tonen, die ze gebruikt om met slechts twee kwasten en haar vingers magie op het schilderslinnen te laten ontstaan. Met een duidelijke eigen stijl die draait om expressie, schoonheid en uiteraard dat unieke kleurgebruik. Op de doeken verschijnen vervolgens intieme en dromerige portretten van Aziatische meisjes en soms stillevens: “Aziatische vrouwengezichten hebben iets sereens, ongrijpbaars en exotisch, anders dan in onze gejaagde westerse wereld. Het schilderen van deze – niet-bestaande – oriëntaalse gezichtjes blijft me voorlopig dan ook fascineren.” Bij MIMOSA interiorconcepts hebben we diverse werken van Grace hangen en wisselen we regelmatig. 

Ole komt uit Denemarken en maakt drip-art. Doordat hij zijn verf verrijkt met andere ingrediënten, ontstaat een consistentie waar hij gemakkelijk lange draden maakt, die hij voorts op zijn doek neer laat komen. Heel bijzonder is dat hij tijdens het maken van zijn werk, zijn canvas helemaal niet aanraakt. Deze manier van schilderen is ontstaan uit frustratie; hij is een begenadigd portretschilder en toen zijn werk niet werd gekozen omdat het té perfect was, heeft hij het doek “verprutst” door er met een druipende kwast boven te hangen en zo is het idee ontstaan en inmiddels doet hij niet anders. Zijn portretten bevatten alle persoonlijkheden, stemmingen en gevoelens die een mens kan hebben en dat zorgt voor herkenning. Kom langs en bekijk zijn werk bij ons in de galerie. 

Titus Brein is sinds zijn studie aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg ruim 25 jaar autonoom kunstfotograaf, muzikant en kunstschilder. Daarnaast werkte hij in opdracht voor de mode-, corporate- en documentairefotografie. De laatste 10 jaar richt hij zich met een innovatieve techniek, succesvol op fine art photography. Het werk van Titus kenmerkt zich door zijn unieke photo-phusion techniek, waarmee hij een nieuw soort fotografie ontwikkelde. Het werk beweegt zich daarmee tussen fotografie en schilderkunst.
De werken ontstaan vanuit een uniek technisch proces, waardoor het model, het stilleven of het landschap, in een surrealistische sfeer worden geportretteerd. Titus brengt hier mee een heel eigen sfeer wat rust en diepte geeft aan een interieur.

Rep maakt grote abstracte schilderijen op canvas. Zijn benadering van het maken van schilderijen is echt de zijne. De manier waarop hij de acrylverf op het doek aanbrengt is onconventioneel te noemen. Elk schilderij wordt gemaakt op de klanken van één specifiek muziekstuk. Rep luistert herhaaldelijk naar deze muziekstukken tijdens het maken van het kunstwerk. Alle lagen die in de muziek te horen zijn vertaalt hij naar het doek. Door deze unieke aanpak komen de kunstwerken tot leven en ontstaat er een gevoel van diepte, mysterie en ritme. Kijkend naar het kleurenpalet werkte Rep aanvankelijk vooral met aardetinten, omdat de natuur hem inspireert. Maar tegenwoordig is niet alleen het element aarde een inspiratiebron, maar ook de andere elementen zoals water, vuur en lucht. Vaak voegt hij accenten van metaal en 24-karaats gouden elementen toe. Om zijn werk nog unieker te maken, voegt Rep een chip aan het schilderij toe met speciale informatie over het kunstwerk, waaronder een certificaat van echtheid en eigendom in een speciale lakzegel op het doek. Zijn schilderijen zijn vernoemd naar het muziekstuk of de muzikant/componist. 

Feddow Claassen is visual artist, designer en inventor. Zijn spiegels worden tot kunstobjecten. Gemaakt van wel 7 centimeter dikke spiegels in ronde en ovale vormen met een gladde of juiste ruwe afwerking. Reflecties zijn een constante bron van inspiratie voor hem. Of het nu afkomstig is van direct licht of stuitert op een glanzend oppervlak. 

Sina is een jonge talentvolle textielontwerper die al regelmatig in de prijzen is gevallen. Zij weeft prachtige dubbelzijdige wandkleden, maakt hierin unieke kleurencombinaties die expressief en ingetogen tegelijkertijd zijn. Doordat ze in haar werk diverse soorten garens gebruikt en ze de kleden stoomt, ontstaat er door de verschillende krimpwerking een 3D structuur, waardoor je naar haar werk blijft kijken. Sina haar kunst is groot en groots tegelijkertijd. 

Wie ooit een werk van Isabelle Scheltjens gezien heeft, zal het daarna direct weer herkennen. Blow-ups van vrouwengezichten, verwerkt op plexiglas waarop ontelbare glazen steentjes zijn gelegd. Isabelle snijdt glasplaatjes in kleine vierkantjes die ze daarna op elkaar stapelt. Zo ontstaan er steeds weer nieuwe kleuren. De steentjes geven niet alleen reliëf aan het werk, je ziet fascinerende kleurpatronen en intrigerende licht- en schaduweffecten. Isabel maakt ook portretten op maat. Zo kunt u een dierbare op wel een heel bijzondere manier vastleggen en vereeuwigen.

Corine bouwt haar kunstwerken zorgvuldig op. Met acrylverf, natuurlijke pigmentpoeders en inkt zet ze meerdere lagen op. Die lagen blijven tijdens het drogen in beweging. Daardoor heeft Corinne het eindresultaat nooit helemaal in de hand. Juist dat fascineert haar ook, net als het idee van eeuwig in beweging zijn, wat ze benadrukt door de ronde vormen haar werken. De wandobjecten zijn afgemaakt met een dunne laag epoxy. Die laatste laag reflecteert de omgeving terug naar de toeschouwers, stimuleert hen na te denken over wat ze zien en nog belangrijker, wat ze voelen. Corine legt haar eigen emoties en ideeën in haar werk, maar geeft zeker ook ruimte voor interpretatie. Haar visie dat kunst en interieur elkaar moeten versterken, maakt dat wij haar ook zo graag een plek bij ons geven.

Timothy’s werk ontstaat snel en zoveel mogelijk vanuit een beweging en vaak door een lijn. Hierdoor ontstaat een imperfectie waarin het onverwachte schuilgaat. Zijn schilderijen bestaan uit een veelvoud van gezichten. Alsof je je steeds weer afvraagt wie je bent. Hij kiest bewust voor het gezicht, juist omdat hierin de meeste emotie van een mens zichtbaar is. Woorden zijn dan overbodig. Figuratief, abstract en expressionistisch in basis kleuren.

Handgeknoopte wandkleden. In elk stuk zitten honderden uren handwerk. Milla werkt met dik touw, in strakke vormen. Stevig koord in zwart, zilver of goud geeft haar handgeknoopte wandkleden een grafische, eigentijdse uitstraling. Kenmerkend aan haar ontwerpen zijn de motieven, geïnspireerd op haar Chileense roots waarbij zij de traditionele Mapuche knooptechniek toepast.


Carine maakt tapijten en wandkleden van schapenvellen. Zij heeft in haar atelier meer dan duizend schapenvellen van over de hele wereld verzameld. Tibet, Australië, Mongolië, Corsica. Meestal huid voor huid geselecteerd. Zij creëert een ritme en een reliëf waardoor de samenstelling van vellen, één geheel wordt, geen verzameling losse schapenvellen, wel een nieuwe entiteit, een natuurlijk patchwork.

Isaac is een Belgische kunstenaar uit Rotterdam die is gefascineerd door materialen en hoe je deze kunt manipuleren met behulp van wetenschap en technologie. Op die manier draagt kunst bij aan ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Dit is goed terug te zien in zijn “crystal series”; een resultaat van onderzoek naar de vorming van stalagmieten, een wonder van de natuur. In de wereld van vandaag wordt progressie vaak afgemeten aan snelheid en de mate van efficiëntie. Dit maakt onze hele perceptie van tijd anders volgend Isaac. In werkelijkheid gaat de tijd altijd al even snel of even langzaam. Dat zie je terug in natuurlijke processen, zoals bijvoorbeeld de ontwikkeling van stalagmieten. Het groeiproces van zoutkristallen kun je hierdoor zien als een metafoor tijd. Ieder object uit deze serie is uniek; zowel in vorm, als in kleur en textuur. Deze objecten, vazen, zijn het resultaat van natuurlijke kristalvorming van minderalen en de invloed van de ontwerper op de grootte van de kristallen. We hebben verschillende voorbeelden in onze galerie en natuurlijk kan je er ook ééntje speciaal in jouw kleurstelling laten maken. 

De abstracte kunst van de Spaanse kunstenaar Ramon bestaat onder andere uit geometrische landschappen samengesteld door basis vormen. Zijn werken zijn van groot formaat en op dik canvas geschilderd. De werken die je bij ons kan zien, vallen op door het gebruik van vlakken in warme intense kleurcombinaties. Minimalistisch en zo karaktervol. Een perfecte basis om een interieurplan meet te starten. 

Keramiste Mo Cornelissen zoekt uitdaging in eenvoud en materiële tegenstellingen. Haar werk bestaat uit unieke stukken, vaak porselein gecombineerd met goud. Ze maakt gebruik van moderne technieken bij het maken van haar objecten, maar altijd met liefde voor traditioneel vakmanschap. In haar werk zoekt ze grenzen op, zowel in vorm als in materiaal. De werken zijn driedimensionaal en onderscheiden zich door vorm en eenvoud. Zij laat zien dat je met keramiek zoveel meer kan dan je denkt.

Het werk van Paul Bik is minimalistisch en duidelijk beïnvloed door kunst uit de jaren 50 en 60. Reliëfs opgebouwd uit handmatig gesneden vormen. In zijn composities zoekt hij steeds de harmonie, welke soms onderbroken wordt door een kleine dissonant. Zo’n verstorend element is belangrijk voor zijn werken; dit geeft het namelijk een menselijk karakter. Zo is de afwerking bewust niet vlekkeloos. Hiermee benadrukt hij het contrast. Nauwkeurig maar tegelijkertijd artistiek en intuïtief.


Deze Zuid Afrikaanse kunstenares richt zich met name op het schilderen van portretten. De eigenlijke focus en drive is het teweegbrengen van emotie teweeg te brengen. Ze legt veel nadruk op de ogen, omdat ze vindt dat we op die manier met elkaar verbonden zijn. Ze doet dit zeer gedetailleerd, bijna fotografisch. Al haar werken zijn “olieverf op doek” en het kan 3 tot 6 weken duren om een schilderij af te maken. Ze fantaseert in feite een gezicht; haar uitgangspunt zijn 4 of 5 verschillende foto’s en daarmee creëert ze een heel nieuw persoon met een eigen identiteit. 

Het gaat om duidelijke lijnen en grenzen, subtiele vormen die in balans zijn en met elkaar communiceren, en een minimalis- tisch kleurenpalet dat niet domineert. Spon- tane verstreken contrasteren met harde, gecontourde lijnen. Ook de zwaartekracht speelt een rol. De volumes in de werken zijn stevig geaard, netjes in balans en stabiel bin- nen de ruimte van het doek. Zo drukken ze perfect de controle “CTRL” uit waar Jeroen naar op zoek was. Enerzijds monumenta- al, en groots maar anderzijds sereen. Het kleurgebruik kan heel ‘bold’ zijn maar door de combinatie met ronde en rechthoekige vormen ontstaat er wel een rustig geheel.

Britt maakt tekeningen in circussferen. Het circus inspireert haar omdat daar een oorspronkelijke vreemdheid van het alledaagse wordt getoond. Kleine speelse schilderijtjes in afwijkende vormen. Dit doet zij om te onderzoeken of het afwijken van de bekende vierkante of rechthoekige vorm de ervaring van een getekende afbeelding verandert. De omlijsting is gemaakt van hout, messing en uv-bestendig glas.