Leo Aerts, oprichter van Alinea en creatieve duizendpoot, is geen onbekende in de designwereld. Ontwerpen is zijn levensstijl en hij zweert bij sober vormgegeven, functionele en tijdloze ontwerpen die van generatie op generatie doorgegeven kunnen worden. De rode draad in zijn signatuur: duurzame & karaktervolle materialen. Kwaliteit staat zonder discussie boven kwantiteit. Alinea staat voor 100% vakmanschap; elke tafel wordt met de hand aan alle kanten afgewerkt totdat deze perfect is. Alinea is in staat marmer op zijn mooist uit te laten komen en de beste uit dit natuursteen te halen. Er is keuze uit 9 verschillende marmer soorten en met een speciale afwerking is het ook mogelijk de tafel buiten te gebruiken en daar ook te laten staan.

Het verhaal achter het Italiaanse design merk Baxter is niet zomaar een verhaal. Het is een echt familieverhaal dat draait rond de twee ondernemende broers: Luigi en Paolo Bestetti. Het DNA van dit prachtige familiebedrijf zit in de passie voor design en zeer luxe materialen vervaardigd in een familiaire productiecultuur. Baxter is ontstaan in 1990 in Brianza, nog niet lang geleden. Echter de ondernemerstraditie van deze familie gaat generaties terug. De meubelen in de collectie van Baxter zijn een herinterpretatie van Engelse smaak en Italiaans deign. Deze fantastische collectie groeit en evolueert onder andere als gevolg van het pure vakmanschap van het werken met de mooiste leersoorten ter wereld. Dit ga je al ervaren bij ons in Woerden als wij alleen al de leerstalen laten zien en voelen. De collectie is uniek en zeer exclusief. Het gebruik van de mooiste en de beste leersoorten en bijzondere materialen, maakt dat deze collectie zeer hoog gewaardeerd is door mensen met een eigenzinnige, artistieke voorkeur. Om deze collectie echt goed te ervaren en te ontdekken, bieden wij de mogelijkheid dit met jou in Italië te doen. Daar is het handwerk te zien, de totale collectie in optima forma en uiteraard is dat dé plek om de collectie echt te ervaren en te beleven. 

BOMAT is een Belgische maker van luxe tapijten, vast tapijt en trappenlopers. Dit familiebedrijf, geleid door twee zussen, is trots op haar sterke banden met ambachtslui uit binnen- en buitenland. In België ontwerpen en ontwikkelen ze de tapijten en in hun eigen productiefaciliteiten in India werken ze samen met vakbekwame wevers en tufters om de beste kwaliteit in textiel te leveren. Maar de geschiedenis gaat verder terug, hun vader heeft dit bedrijf opgericht en liet zijn tapijten aanvankelijk maken in Nepal. In het begin van de jaren 2000 ging hij een nieuw partnership aan met producenten in India, in Bhadohi, een regio met een rijke weeftraditie die teruggaat tot de 16e eeuw. Met een eerlijke productie, een duurzame focus op kwaliteit en respect voor creativiteit zetten zij met hun kwaliteits karpetten de toon in elk interieur.

Cappelen Dimyr is een creatief collectief gevestigd in Kopenhagen. Hun gedeelde passie is het creëren van moderne, ambachtelijke tapijten en wandtapijten. Handgemaakt door vakmensen in India die gebruik maken van traditionele technieken en van de fijnste natuurlijke vezels. De wereld van Cappelen Dimyr is uitgesproken bohemien, warm en artistiek met een duidelijk DNA; bewust, ambachtelijk en persoonlijk. Je zou het bij dit merk kunnen hebben over slow luxury; elk object is zorgvuldig ontworpen én geproduceerd met als doel er heel lang van te kunnen genieten. Dat is pas echt duurzaam. 

Designbedrijf Carl Hansen & Søn is een Deens familiebedrijf met inmiddels de derde generatie aan het roer. Wanneer je kiest voor een product van Carl Hansen & Søn, krijgt je meer dan alleen een meubelstuk; je wordt onderdeel van een traditie van onderscheidend, prachtig vakmanschap, waar niets aan het toeval is overgelaten. Carl Hansen is de grootste fabrikant ter wereld van meubelen die zijn ontworpen door Hans J. Wegner, denk aan zijn iconische Wishbone chair. En Carl Hansen produceert ook designs van andere bekende Deens designers zoals Arne Jacobsen, Børge Mogensen, Ole Wanscher, Kaare Klint, Poul Kjærholm, Bodil Kjær en Tadao Ando. Carl Hansen & Søn staat voor meer dan 100 jaar Deense designgeschiedenis. 

De filosofie van ClassonCon is kenmerkend voor hun collectie: “Good furniture is like a good friend: somebody we like to have around and who accompanies us through life, wherever it may take us.” ClassiCon Design is in 1990 opgericht door Stefan Fischer von Poturzyn. Deze had op dat moment de exclusieve Classic Design-licenties ontwerpen van Otto Blümel, Eckart Muthesius, Walter Gropius en Bruno Paul. ClassiCon Design verkreeg daarnaast ook de exclusieve licentieovereenkomst voor de klassieke moderne ontwerpen van Eileen Gray wereldwijd. De naam ClassiCon is een combinatie van de woorden Classic en Contemporary. Deze combinatie maakt de collectie zo aantrekkelijk. Dit komt onder andere door toedoen van hoofdzakelijk jonge ontwerpers zoals; Sebastian Herkner, Neri & Hu, Konstantin Grcic and Jader Almeida. 

In deze waanzinnig mooie en rijke collectie draait alles om Finn Juhl (1912- 1989 ) Hij begon zijn carrière als interieurontwerper en kreeg al snel erkenning voor zijn unieke en modernistische stijl. In de jaren 1940 begon hij met het ontwerpen van meubels en groeide al snel uit tot een van de bekendste Deense meubelontwerpers. Hij zag meubels als een verlengstuk van het lichaam en zodoende gebruikte hij organische en vloeiende lijnen in zijn stukken. Op die manier werden ze comfortabel en ergonomisch. Zijn designs hebben vaak zachte, gebogen randen en zijn gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout en leer. Finn Juhl stond ook bekend om kleur en textuur in zijn ontwerpen. Hij hield van felle en levendige kleuren en gebruikte materialen zoals wol en bouclé om textuur en diepte aan zijn ontwerpen toe te voegen. Finn Juhl's ontwerpen zijn tentoongesteld in musea over de hele wereld; oa in het Metropolitan Museum of Art in New York en het Victoria and Albert Museum in Londen. 

Knoll is opgericht in 1938 en is een van de grootste en bekendste design merken ter wereld. Het concern Knoll, ook wel bekend als Knoll International, is onderverdeeld in meerdere ondernemingen. Knoll studio omvat de home collectie met talloze beroemde klassiekers die in moderne musea te zien zijn zoals oa het MoMa in New York en hebben diverse designs honderden awards ontvangen, zoals onder andere de Barcelona Chair, ontworpen door Ludwieg Mies van der Rohe. Tijdloos design, scherp oog voor details, vorm en elegantie, dat is waar Knoll voor staat. Vanuit die visie zijn vele design klassiekers ontstaan, zoals bijvoorbeeld de Tulip Chair. 

LEMON is een prachtig Zuid Afrikaans merk met designers all over the world. Ze ontwerpen en produceren meubels en accessoires die lang meegaan. Hun filosofie is dat de meubels & objecten die ze maken, op een gegeven moment deel uitmaken van de verhalen, die net als hun creaties, generaties lang meegaan. LEMON treft de perfecte balans tussen mooi, praktisch, inspirerend en nuttig. Ze doen geen enkele concessie aan materialen en werken alleen met het beste dat er is. Hun scherpe oog voor detail zorgt voor echte finesse en schoonheid. Inspiratie voor hun designs putten ze uit geschiedenis, film en beeldende kunst. 

L'OBJET is het levenswerk van oprichter en creatief directeur Elad Yifrach. Hij is een geboren reiziger en zijn verhaal en de culturen die hem inspireren komen terug in al zijn ontwerpen. L'OBJET is opgericht in 2004 en het DNA zit in de combinatie van traditioneel vakmanschap en tijdloosheid. De handwerktechnieken zijn uniek. Wat heel bijzonder is, is dat veel van vakmensen bij l’Objet in dienst zijn, die Elad tijdens zijn vroege reizen heeft ontmoet. In alle collecties worden de van de beste materialen gebruikt, een hoog niveau van vakmanschap en in combinatie met verbeeldingskracht ontstaat eigenlijk een moderne vorm van kunstenaarschap. Elad heeft een passie voor innovatie, zowel in techniek, als in het gebruik van hoogwaardige materialen en dat is heel duidelijk terug te zien in de rijke details en ongeëvenaarde kwaliteit. Liefhebbers van L’OBJET ervaren dat luxe niet wordt bepaald door wat een object kost, maar door de waarde van de sfeer en de diepte die het toevoegt aan je interieur.

Mokkō is in 2017 opgericht door designer Aad Bos; een echte autodidact die non conformisctisch denkt en ontwerpt. In de wereld van “fast furniture” ambieerde Aad juist een collectie kwaliteitsproducten, die generaties lang worden onderhouden en doorgegeven; meubels en objecten, gemaakt door gepassioneerde ambachtslieden, die op een dag in vintagewinkels opnieuw opleven als tijdloze schatten. Mokkō betekent 'houtbewerking' in het Japans. Hoewel het merk en de collectie verder is geëvolueerd dan alleen houtbewerking, blijft de Japanse cultuur van vakmanschap, esthetiek en kwaliteit een enorme bron van inspiratie. De hele collectie van Mokkō wordt gemaakt in Nederland door de bekwame handen van ambachtslieden en voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Mokkō selecteert en controleert elk stuk hout zorgvuldig alvorens het te bewerken om te kunnen garanderen dat alles voldoet aan de hoogste kwaliteits- en duurzaamheidsnormen.


Noorstad is opgericht in 2016 door Steen Skyum Høgfeldt als gevolg van een langdurige liefde voor Design. Noorstad maakt een rustige, ingetogen collectie, gebaseerd op het gevoel van daadwerkelijk thuis zijn; een plek van rust en helderheid. Dat is goed terug te zien in de eenvoud & de discrete schoonheid van het design, de tactility en de gereduceerde vormen. Noorstad laat zien dat lokale productie heel goed mogelijk is. Zelfs in de wereld van vandaag. Ze zijn toegewijd aan het gebruik van lokale middelen en waar mogelijk met lokale materialen te werken. Noordstad is slow design bedoeld voor mindfull leven. Het is met zorg gemaakt en is bedoeld om lang mee te gaan.

OCHRE is in 1996 opgericht door de Britse designers Joanna Bibby en Harriet Maxwell Macdonald, met een gedeelde passie voor esthetiek, schoonheid en ingetogenheid. Ze ontwerpen meubilair, verlichting en accessoires. Je ziet in hun designs de waarde die ze de hechten aan harmonieuze proporties, luxueuze materialen en weergaloos vakmanschap. Hun klantenkring bestaat uit toonaangevende internationale interieurontwerpers en architecten. Ze ontwerpen ook maatwerkprojecten voor privéwoningen, boetiekhotels en restaurants over de hele wereld. Dit label is voor diegenen die op zoek zijn naar discrete glamour - het kenmerk van OCHRE. Elk ontwerp is door zijn verhaal, creatie en materiaal intiem en uiteindelijk verbonden met onze gedeelde aarde en bedoeld om een leven lang mee te gaan. OCHRE kiest hun leveranciers op basis van hun uitzonderlijke vakmanschap en toewijding om vaardigheden te behouden en een nieuwe generatie leerlingen op te leiden. Ze combineren eeuwenoude, traditionele technieken met de vooruitgang van moderne technologie. 

OneCollection is opgericht in 1990 door Ivan Hansen en Henrik Sørensen. Nog steeds runnen zij dit mooie bedrijf en maken ze de mooiste high-end designs en oplossingen met topontwerpers. In 2001 kregen ze, van de weduwe van Finn Juhl, de exclusieve rechten en toegang tot de herlancering van de iconische Finn Juhl collectie. Een ongelofelijke stap en inmiddels bestaat die collectie uit 40 “masterpieces”. Het spreekt voor zich dat zij deze collectie mochten produceren op absolute voorwaarde dat het originele erfgoed en kwaliteitsniveau gehandhaafd zou blijven. Voor One Collection is dit het startpunt geweest van een ongelofelijke reis met uitdagingen en hoogtepunten op het gebied van vormgeving, esthetiek en unieke details in de designs. 

Maison Pierre Frey, opgericht in 1935, creëert en produceert stoffen en de collectie laat zich inspireren door klassieke en hedendaagse kunst of door verre etnische groepen, altijd in een zeer Franse stijl. Deze artistieke gevoeligheid bracht het bedrijf ertoe om in de jaren negentig de textielbedrijven Braquenié, Boussac, Fadini Borghi en Le Manach over te nemen. Pierre Frey is ook een familiebedrijf met een geschiedenis drie generaties van interieurdecoratie. Ter ere van het verleden en gericht op de toekomst, vertrouwde Patrick Frey achtereenvolgens op zijn drie zonen - Pierre, Vincent en Matthieu - om het bedrijf te leiden en uit te breiden op basis van een gedeelde passie voor liefde voor goed uitgevoerd werk, zorgvuldige aandacht tot detail en geïnspireerde creatie. Een meubel of een kussen in een Pierre Frey stof, brengt meteen een extra dimensie en een andere niveau. 

Bekijk hier een mooie video van Pierre Frey

Tacchini is een Italiaans meubelbedrijf, een echt familiebedrijf, opgericht in 1967 door Antonio Tacchini. Dynamiek en eenvoud zijn belangrijke elementen voor het Italiaanse meubelbedrijf. Traditie staat hoog in het vaandel en ze doen niet mee in met vluchtige mode en design en met eenvoudige massaproductie. Dit is kenmerkend voor diverse meubelstukken waarbij kwaliteit en handwerk duidelijk te zien is. Alle Tacchini-producten zijn vervaardigd in het groene gebied van Brianza tussen Milaan en Como, waar een sterk aanwezige traditie is van Italiaanse productie en ambacht. Alle materialen en halffabricaten komen uit een zone van ongeveer 50 km rond de Tacchini-fabriek en dit zorgt niet alleen voor directe controle van hun kwaliteit, maar ook worden vervuiling en energieverbruik, dat voortvloeit uit hun transport, tot een minimum beperkt. Tacchini heeft echte designclassics die al jarenlang met succes deel uit maken van hun collectie, zoals oa de sofa Le Mura een ontwerp van Mario Bellini (1972) en de Pigreco stoel, ontworpen door Tobia Scarpa (1959).

De naam Selé is afgeleid van ‘Selene’. In de Griekse mythologie is zij de godin van de maan. Gemiddeld brengen we een derde van ons leven door in de slaapkamer. We vinden er onze rust, verwerken onze gedachten en laden ons op voor een nieuwe dag. In deze filosofie past een slaapmeubel om van te genieten, waarbij elk detail ertoe doet, zowel in comfort als esthetisch gezien. Selé is in 2021 opgericht in Amsterdam, vanuit de overtuiging dat onze nachtrust en slaapkamer meer aandacht verdienen - zowel op gebied van comfort als kwaliteit. Wat begon als idee om high-end matrassen uit de luxe jacht industrie naar de consumentenmarkt te brengen, leidde uiteindelijk tot Selé. Samen met onze specialistische productiepartners uit Nederland, heeft Studio Selé in 3 jaar tijd het perfecte matras en bed ontwikkeld en geproduceerd. Het 18° bed en Vita-100 matras vormen de ideale basis van de slaapkamer en zijn ontworpen voor een optimale nachtrust.